top of page

MUSIK - EVENTYR - GLAS

MUSIK - EDWARD BROADBRIDGE

 

The Little Mermaid blev til som et bestillingsarbejde til den 2. internationale korfestival i Randers i 2005 og siden har vist sig at være ret populær i korkredse både herhjemme og i udlandet. I H.C Andersens 200 års jubilæum blev komponisten John Høybye og librettisten Edward Broadbridge inviteret til at skrive konkurrencens bundne opgave - som alle kor skulle bedømmes på. Ved festivalens afslutning blev værket premieret i sin helhed – til stor glæde for alle korister og et begejstret publikum.

”Jeg valgte nogle højdepunkter ud til sangteksterne,” siger Edward Broadbridge, ”og kædede dem sammen med den talte tekst. Det betyder at hele fortællingen enten tales eller synges – til John Høybyes utroligt iørefaldende musik. Den fanger de store øjeblikke fra den sjove fyrværkerisang, Crackerjack, Crackerjack, til den afsluttende livsbekræftende Lift up your eyes."

CD’en udgives af Ex Libris (Gyldendal) og musikken i både korpartitur og helt partitur af Wilhelm Hansen.

Fortryllende musik fra The Little Mermaid med Aarhus Pigekor sunget i Ebeltoft Kirke. 

GLAS - TCHAI MUNCH

 

Havfruerne kom let og ubesværet til mig.....som søstre fra et andet element.  Jeg glædede mig til at leje værkstedet på Glasmuseet og forberedte mig mens jeg passede Galleriet.....klippede havfruehaler og valgte farver. Dagen kom og Pia Nissen og jeg gled ind i en god rytme. De første prøver gik nogenlunde men da jeg prøvede at komme op i størrelse gik det bare ikke rigtigt. Der skulle flere kræfter og expertise til! Så måtte jeg spørge Tobias Møhl om hjælp - han forbarmede sig og kom til undsætning....tak for det! Også tak til Aoife Soden og Pia Nissen for deres uvurderlige assistance.

 

De følgende billeder viser processen med Havfruerne......(hold musen henover billederne eller klik på de enkelte)....

 

Se de færdige værker herunder....

EVENTYR

 

Der var engang et lille Galleri i Nedergade.... og der sidder Tchai så og arbejder i sine egne tanker....klipper i bladsølv og undgår at fløjte!! Fine fiskehaler i ædelt metal.  Ind kommer gode venner, Hanna og Edward, og spørger med vanlig nysgerrighed og ægte interesse, "Hvad laver du?".

"Jamen, jeg laver havfrue haler - de skal bruges til nogle vaser og bowler som jeg vil blæse på Glasmuseets værksted", svarer Tchai taknemmeligt (altid dejligt at få respons på ens arbejde!).

"Næh, hvor morsomt.." siger Hanne på næsten royalt facon, " ..Edward har også arbejdet med det eventyr, altså, Den Lille Havfrue".  Musik og tekst spundet sammen - et værk til kor og orkester. Et lykkeligt samarbejde mellem H.C. Andersen, John Høybye og Edward Broadbridge, forklarer de.

Som et drys fra den magiske tryllestav kommer der en tanke forbi Hanne: "Vi vil da gerne donerer en CD til hver emne du laver med Den lille Havfrue, den følger med i købet selvfølgelig".

"En kongelig tanke!", tænkte Tchai . "Sikke mange mennesker vi kunne glæde med musik og glas - helt eventyrligt".  Hun klippede lystigt videre i det ædle metal.

Og sådan gik det til, at Den Lille Havfrue alligevel fik udødelighed  - gennem vores kærlighed til musik og glas.

 

Links til flere musikalske eventyr: 

 

Endnu en version af havfrue figuren, som på tjekkisk hedder 'rusalka', i musik er Dvoraks opera Rusalka med soloen "Song to The Moon", sunget af Renee Fleming. KLIK HER.

 

bottom of page